Altın Fiyatları, Fed ve İsrail-Filistin Çatışması Etkisiyle Düştü

Kastamonu Altın Fiyatları 19 Ekim 2023
Çift Yüzükleri

Altın fiyatları, açıklanacak ekonomik veriler ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın bu hafta yapacağı konuşma öncesinde dolar ve Hazine tahvillerinin değerlerini korumalarıyla geriledi.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1918 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Piyasalarda, İsrail-Filistin çatışmasının daha geniş bölgelere yayılmadan durdurulması için atılan diplomatik adımlar izleniyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, çarşamba günü İsrail'i ziyaret ederek, İsrail'in "savaş hedefleri ve stratejisi" hakkında kapsamlı bir brifing alacağı, İsrail ziyaretinin ardından da Ürdün'e giderek, Kral 2. Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile görüşeceği duyuruldu.

Söz konusu görüşmelerin İsrail-Filistin çatışmasında ateşkes olabileceği ihtimalini artırmasıyla piyasalarda risk iştahı güçlenirken, altın fiyatları da geriledi.

Analistler, Fed'in faiz artırımlarının sona yaklaştığı beklentisinin de altın fiyatlarında düşüşe neden olduğunu ifade ediyor.

Altın Fiyatları İçin Gelecek Haftanın Önemi

Altın fiyatları için gelecek hafta önemli olacak. Fed Başkanı Jerome Powell, çarşamba günü Jackson Hole Ekonomik Forumu'nda yapacağı konuşmada enflasyon ve faiz politikalarına ilişkin açıklamalarda bulunacak.

Powell'ın açıklamaları, altın fiyatlarında önemli bir belirleyici olacak.

Altın Fiyatları İçin Beklentiler

Analistler, Fed'in faiz artırımlarının sona yaklaştığı beklentisinin devam etmesi halinde altın fiyatlarının düşüşe devam edebileceğini öngörüyor.

Ancak, İsrail-Filistin çatışmasının tırmanması halinde altın fiyatlarının yükselebileceği de belirtiliyor.

Whatsapp Whatsapp